Ota
Yhteyttä

Mikä erottaa meidät muista toimistoista?

Julkaistu 17.3.2022

Pääsipä käymään niin, että meistä tuli Vuoden Toimisto 2022 (pienten mediatoimistojen sarja). Juhlat juhlittiin jo, mutta mielessä kuplii yhä riemu tutkimustuloksista: asiakkaiden näkemykset meistä ovat ihanaa luettavaa. Ilokseksemme ne myös vahvistavat käsitystä kilpailutekijöistömme. Ruoditaanpa niitä lisää!

3 tärkeintä kilpailutekijää

Kokonaistuloksemme 9,08/10, mistä kehtaa jo vähän leveilläkin. Täyteen kymppiin on matkaa enää 0,92 yksikköä. Äkkiäkös se kiritään kiinni 😅


Kirkkaimman ylivoiman keräsimme näillä osa-alueilla:

  1. Brandiosaaminen 
  2. Toimiston luovuus
  3. Digitaalinen osaaminen

  1. Brändiosaaminen

Voiko mediatoimisto erottautua brändiosaamisella? Eikös tämän pitänyt olla ihan muiden toimistojen heiniä?

Päädyimme haastamaan tällaiset kankeat käsitykset. 

Kirjasimme jo vuoden 2020 lopussa strategiaamme brändiosaamisen yhdeksi tärkeimmistä fokusalueista: tehtävämme on aktivoida ja vartioida asiakaidemme brändiä kaikissa kanavissa. Edellytyksenä tälle tietysti on, että meillä on brändiosaamisen ekspertiisiä.

Pelkkä päätös ei tietenkään riittänyt: brändiosaamisen eteen on tehty meillä valtavasti työtä. Tuntuu upealta nähdä, että systemaattinen ahertaminen kantaa nyt hedelmää – ja nosti meidät tutkimuksessa yhdeksi parhaista brändiosaajista!

Asiakaspalaute Vuoden Toimisto 2022 -tutkimuksesta:

Toimisto ymmärtää hyvin taktisen markkinoinnin lisäksi hyvin myös strategista ja brändimarkkinointia.

  1. Luovuus

Nii-in, meillähän on ne vahvat digijuuret, joista koko toimisto lähti aikanaan versomaan. Voiko sellaisista kasvaneeheen puuhun puhjeta myös luovuuden kukkia? (Spoilaus: voi.)

Saimme toimialan korkeimman arvosanan juuri luovuudesta. Tässä kohtaa ei kehtaa esittää yllättynyttä: tämä oli strateginen onnistuminen, eikä onnekas sattuma. ”Tehdään tylsästä mielekkäämpää”, mekastamme sloganiamme myöten. 

Emme päästä yhtäkään kampanjaa irti, ennen kuin meillä on kirkas kuva siitä, miten luova konsepti onnistuu lunastamaan liiketoiminnalliset odotukset. On tietysti myös paljon mielekkäämpää tehdä asioita, kun ymmärtää ne “tylsät” numerotkin 😀  

Yksin ei tämäkään tietenkään onnistu, vaan vaatii toimistojen välistä ystävyyttä. Sitä ystävyyttä meillä on ollut ilo ja etuoikeus rakentaa poikkeuksellisen hienojen tekijöiden kanssa.

Luovaan prosessiin asiantuntijamme sukeltavat mukaan jo kampanjan suunnitteluvaiheessa. Usein otamme kantaa erityisesti konseptin “loppupäähän” ideoimalla taktiset viestikärjet ja tavoitteet. Tästä toimintatavasta ja osaamisesta on ollut selkeää liiketoimintahyötyä mm St1, Fresh Servant / Hetki ja Beely -asiakkaillemme. 

Lue myös: “Mediatoimisto 2.0 – paremman tekemisen teesit”.

Asiakaspalaute Vuoden Toimisto 2022 -tutkimuksesta:

Hyvin näkemyksellistä työtä brändin kehittämisen saralla.”

  1. Digitaalinen osaaminen

Vuoden 2020 strategiapäivityksessä päätimme, että mediaa suunnitellaan meillä vain ja ainoastaan 360° -näkymällä, eli mukana ovat kaikki mediaryhmät, digitaalinen ja offline. 

Toki meillä silti on ne vahvat digijuuret, ihan jo konkareidemme taustoihin perustuen. Näkemyksissä emme kuitenkaan ole jumittaneet digidigiin: ei ole mieltä rakentaa uskollisuutta vain yhteen kanavatyyppiin, kun kohderyhmätkään eivät liiku ja käy pyydykseen vain yhdessä kanavassa.

360-mediasuunnittelun hyödyt näkyvät nopeasti ja konkreettisesti muun muassa edullisempina CTR- ja CPC -hintoina digikanavissa. Mainostajan näkökulmasta on todella merkittävää, mihin hintaan verkkomediat ostetaan, sillä vuonna 2021 jopa 50 % kaikesta mediamainonnasta oli digitaalista! 

En malta olla tässä yhteydessä vielä hehkuttamatta tasoa, jonka olemme saavuttaneet dynaamisen mainonnan osaamisessa. Sanaparina dynaaminen mainonta ei välttämättä avaudu jokaiselle, mutta onneksi luvut tulkkaavat sen merkitystä tehokkaasti: olemme dynaamisen mainonnan avulla saavuttaneet asiakkaille jopa 30 % parempia tuloksia 30 % pienemmillä kustannuksilla. 

Last, but not least: Asiakassuhde ja yhteistyö toimii.

Yksi sisäisistä KPI:sta on asiakastyytyväisyys. Sen on meillä oltava yli 9. Piste.

Ja onhan se, myös tässä tutkimuksessa. Asiakkaamme antoivat toimistomme proaktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta ja projektinjohto-osaamisesta tavoitteidemme mukaisen arvosanan tänäkin vuonna. 

Oletuksemme mukaan asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa eniten se, että panostamme kokonaisnäkemykseen ja toimistojen väliseen kommunikaatioon niin valtavasti.

Käytännössä tämä tarkoittaa meille mm. napakkaa roolia projektinjohdon näkökulmasta. Varmistamme esimerkiksi dokumentaation ja kommunikaation osalta, että asiakkaan kaikki sidosryhmät vetävät köyttä samasta päästä.

Asiakkaat ovatkin kuvanneet oloaan helpottuneeksi, kun yhteistyön voi luottaa rullaavan kokeneissa käsissä ilman turhaa säätämistä. Tyytyväiset asiakkaat taas tarkoittavat meille hyväntuulisia työpäiviä.

Toisin sanoen kaikki voittavat, eikä se voitto ole vain Vuoden Toimisto -palkinto, vaan jotain arkisempaa, mutta siltä mahdollisesti vieläkin hienompaa.

Kiitos koko tiimille ja asiakkaillemme upeasta tutkimustuloksesta! 


Taustaa Vuoden Toimisto -tutkimuksesta

Vuoden Toimisto -nimitys on arvostettu laadun ja osaamisen mittari. Suomessa jo kuudetta vuotta tehty tutkimus tarkastelee kuinka tyytyväisiä markkinointiviestinnän ostajat ovat toimistoihinsa.

Tutkimuksen taustalla on Ruotsin johtava markkinointiviestintäalan yritysten asiakastyytyväisyyden mittaaja, tutkimustoimisto Regi, tutkimuksen kenttätyön partnerina toimii tutkimustoimisto Norstat Finland ja mediakumppanina toimii Alma Media.

Lue myös: Insight- ja mediatoimisto NØRR3 on Vuoden toimisto 2022. 

Lähteet: 

IAB kvartaalitiedotteet 28.1.2022

Regi, Vuoden Toimisto 2022 -raportti 

Kirjoittaja

Anni Honkaniemi

Toimitusjohtaja, strategi